ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΚΕΡΑΣΙ

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΚΕΡΑΣΙ

 

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 30 λεπτά

Σύνολο 2650 kcals, ανά μερίδα 441,6 kcals

 

Υλικά: (για 6 άτομα)

750 γραμμ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι

50 γραμμ. Μαργαρίνη

2 κ.σ. ζάχαρη                                            

 

Για το κέικ

100 γραμμ. Μαργαρίνη

140 γραμμ. κοπανισμένα αμύγδαλα

100 γραμμ. Ζάχαρη

50 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 αβγά

1 κ.γ. βανίλια

3 κ.σ. γάλα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνουμε ελαφρά τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας 23 εκ. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τοποθετούμε τα κεράσια όσο πιο σφιχτά γίνεται.
  2. Χτυπάμε όλα υλικά για το κέικ στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια και το στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  3. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι το κέικ να σφίξει και να ροδοκοκκινίσει. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.