ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ light

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ light

 Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 30 λεπτά

1866 kcal

Υλικά:      

Για το κέικ

50 γρ. μαργαρίνη

50ml σπορέλαιο

60 γρ. σιρόπι αγάβης

1 πρέζα αλάτι

2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.), χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι

225 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

150ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

7,5 γρ. κανέλα

 

Για το γαρνίρισμα

Ρόδι

Ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μπολ ρίξε τη μαργαρίνη, το σιρόπι αγάβης και τους κρόκους και χτύπησέ τα με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν χυλός.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάλε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, ανακάτεψέ τα και άρχισε να τα ρίχνεις σταδιακά στο χυλό εναλλάξ με το γάλα. Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα τρίτο μπολ χτύπησε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα και πρόσθεσέ το στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  5. Άλειψε με ελαιόλαδο μία ανοιγόμενη φόρμα, ρίξε μέσα τη ζύμη και ψήσε τη βασιλόπιτα στους 180°C για περίπου 35-40΄ στη μεσαία σχάρα. Βγάλ’ την από τον φούρνο και άφησέ τη να κρυώσει. Πασπάλισέ τη με λίγη ζάχαρη άχνη και καρπούς ροδιού και σέρβιρε.