CHEESECAKE ΛΕΜΟΝΙΟΥ

CHEESECAKE ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 

Προετοιμασία: 3 ώρες & 30 λεπτά

2097kcals, ανά μερίδα 349,5 kcals

Υλικά: (για 6 άτομα)

  • 225 γρ. τυρί κρέμα light
  • 475 ml κρύο γάλα
  • 85 γρ. μείγμα για στιγμιαία κρέμα λεμονιού χωρίς ζάχαρη
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Για τη βάση 

  • 100 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου Digestive
  •  56  γρ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο λιωμένη

 

Εκτέλεση:

1.     Ετοίμασε τη βάση: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 οC. Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα τη μαργαρίνη με τα τριμμένα μπισκότα. Στρώσε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ Χ 23 εκ και ψήσε για 8΄-10΄. Βγάλ’ το απ’ το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει εντελώς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βάση ως έχει, ή να τη χωρίσεις σε 10 κομμάτια κόβοντάς την.

2.     Στον κάδο του μίξερ εφάρμοσε το εξάρτημα ‘φτερό’ και χτύπησε το τυρί μέχρι να μαλακώσει για 1 λεπτό περίπου σε μεσαία ταχύτητα. Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα σε τρεις δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος βάλε και την κρέμα λεμονιού και σταμάτησε το χτύπημα μόλις το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί. Πρόσθεσε και το ξύσμα λεμονιού με μια σπάτουλα.

3.     Ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρεις.