CLUB SANDWICH ΜΕ ΤΟΝΟ & AVOCADO

CLUB SANDWICH ΜΕ ΤΟΝΟ & AVOCADO

 

 

Χρόνος  προετοιμασίας: 20 λεπτά

1356 kcals, ανά μερίδα 271,2 kcals

 

Υλικά:

Για το Club Sandwich

6 φέτες ψωμί  λευκό για τοστ

1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένη

3 κ.σ. μαγιονέζα light

1 κ.σ. μουστάρδα, ήπια

1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη

3-4 φύλλα μαρούλι, χονδροκομμένο

1 ντομάτα μεσαία, σε φέτες

1 αγγούρι μεσαίο, σε φέτες

1 αβοκάντο μεγάλο, ώριμο, σε φέτες

Για τη σάλτσα Guacamole

2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο

1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα

1 κρεμμύδι μεσαίο, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.σ. χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

½ κ.γ. Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το guacamole. Κόβουμε τα αβοκάντο στην μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, και με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τη σάρκα τους, την οποία βάζουμε σε μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους, λιώνουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε όλα στο λιωμένο αβοκάντο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  2. Ανακατεύουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον άνηθο και την κάπαρη σε ένα βαθύ μπολ.
  3. Ανάβουμε το φούρνο στο grill και βάζουμε στη σχάρα τις φέτες του ψωμιού ψήνοντας 2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Μοιράζουμε την σάλτσα guacamole στις δύο φέτες ψωμί και σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες ψωμί. Απλώνουμε από πάνω το μαρούλι, τη ντομάτα, το αγγούρι και το μείγμα τόνου. Σκεπάζουμε με τις τελευταίες δύο φέτες ψωμί, βάζουμε 4 οδοντογλυφίδες και κόβουμε κάθε σάντουιτς σε 4 κομμάτια σταυρωτά. Σερβίρουμε αν θέλουμε με σαλάτα μαρούλι για ένα πλήρες γεύμα.