Βιογραφικο

ΔΕΔΕ ΕΥΘΥΜΙΑ

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΒSc Κλινικής Διαιτολογίας

Η Ευθυμία Δέδε είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας ΑΤΕΙ Σητείας Κρήτης, με ειδίκευση στην Κλινική Διαιτολογία (BSc), ενώ από το Φεβρουάριο του 2009 είναι Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «Λόγω Διατροφής» στα Άνω Λιόσια  Αττικής.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την έρευνα, μέσω της οποίας αντιλήφθηκε τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του οργανισμού μας και τις ιδιαίτερες διαιτολογικές του ανάγκες. Έτσι, η φιλοσοφία της ως επιστήμονα κι

 

επαγγελματία είναι πως «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και οι ανάγκες του ξεχωριστές!».

Αυτή η αγάπη της για την έρευνα είναι ο λόγος που από το 2004 έως σήμερα έχει συμμετάσχει κι έχει διακριθεί με εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε παγκόσμια και Πανελλήνια συνέδρια Διατροφής, Κλινικής Διαιτολογίας, Παχυσαρκίας και Τροφίμων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αφού ήδη από φοιτήτρια εργάζεται εθελοντικά σε έρευνα για τον Καρκίνο του Μαστού, παράλληλα με την πρακτική της άσκηση στο διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Σητείας, ενώ κι η πτυχιακή της εργασία έχει θέμα «Καρκίνος του Μαστού και Διατροφή».

Πέρα από αυτό, έχει να επιδείξει μια μακρόχρονη συνεργασία με φορείς, σωματεία και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, με κύριο αντικείμενο την αθλητική διατροφή και την παιδική παχυσαρκία. Έτσι, επί δύο χρόνια εργάζεται εθελοντικά στα Αθλητικά Τμήματα και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Άνω Λιοσίων, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνει ημερίδες με επίκαιρες θεματικές κοινού ενδιαφέροντος, τόσο στο  δήμο Άνω Λιοσίων όσο και σε άλλους δήμους της Αθήνας, όπως «Διατροφή και Αθλητισμός», «Παιδική παχυσαρκία»,  «Ασπίδα του οργανισμού η διατροφή» και τέλος «Παιδική διατροφή». Σήμερα, έχει αποκλειστική συνεργασία με τον Κολυμβητικό Σύλλογο «Άλμπατρος» του δήμου Φυλής.

Ήδη από το Σεπτέμβρη του 2008 είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, ενώ η πολυετής επιστημονική εμπειρία της κι ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της φιλοσοφίας της ως επαγγελματία, ήταν ο λόγος που το 2010 ανακηρύχθηκε Περιφερειάρχης  Νότιας Ελλάδος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Ακόμη, από το Φεβρουάριο του 2010 εμφανίζεται συχνά σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών και αρθρογραφεί συστηματικά σε ημερήσιες εφημερίδες και σε περιοδικά, όπως: «Το Βήμα», «Το Παρόν», «Ελεύθερος Τύπος», «Δυτική όχθη», «Λόγω… διατροφής», «Παιδί & Νέοι Γονείς», «Vita», «Forma», καθώς και σε ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως: www.logodiatrofis.gr, www.T-life.gr, www.activekids.gr, www.fit-life.gr, www.workingmoms.gr, www.nextdeal.gr. Πρόσφατα εγκαινίασε τη συνεργασία της με το επιστημονικό περιοδικό διατροφής “BAOJ Nutrition”, ως editor.

Η πολυετής επιστημονική εμπειρία της Ευθυμίας Δέδε κι ο επαγγελματισμός που επιδεικνύει σε όλες τις συνεργασίες της, σε συνδυασμό με τη συνέπεια και τον άρτιο χαρακτήρα της, εγγυώνται άριστη παροχή υπηρεσιών με αγάπη και σεβασμό για τον Άνθρωπο.