Η Ευθυμία Δέδε είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας ΑΤΕΙ Σητείας Κρήτης, με ειδίκευση στην Διαιτολογία (BSc), ενώ από το Φεβρουάριο του 2009 είναι Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «Λόγω Διατροφής» στα Άνω Λιόσια Αττικής.
Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την έρευνα, μέσω της οποίας αντιλήφθηκε τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του οργανισμού μας και τις ιδιαίτερες διαιτολογικές του ανάγκες. Έτσι, η φιλοσοφία της ως επιστήμονα κι επαγγελματία είναι πως «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και οι ανάγκες του ξεχωριστές!».
Αυτή η αγάπη της για την έρευνα είναι ο λόγος που από το 2004 έως σήμερα έχει συμμετάσχει κι έχει διακριθεί με εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε παγκόσμια και Πανελλήνια συνέδρια Διατροφής, Διαιτολογίας, Παχυσαρκίας και Τροφίμων.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, αφού ήδη από φοιτήτρια εργάζεται εθελοντικά σε έρευνα για τον Καρκίνο του Μαστού, παράλληλα με την πρακτική της άσκηση στο διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Σητείας, ενώ κι η πτυχιακή της εργασία έχει θέμα «Καρκίνος του Μαστού και Διατροφή».