ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΚΕΡΑΣΙ
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Σύνολο 2650 kcals, ανά μερίδα 441,6 kcals
Υλικά: (για 6 άτομα)
750 γραμμ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
50 γραμμ. Μαργαρίνη
2 κ.σ. ζάχαρη
Για το κέικ
100 γραμμ. Μαργαρίνη
140 γραμμ. κοπανισμένα αμύγδαλα
100 γραμμ. Ζάχαρη
50 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 αβγά
1 κ.γ. βανίλια
3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνουμε ελαφρά τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας 23 εκ. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τοποθετούμε τα κεράσια όσο πιο σφιχτά γίνεται.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το κέικ στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια και το στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι το κέικ να σφίξει και να ροδοκοκκινίσει. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.